14 december 2017

24 óra tánc és lemezbemutató – Around The Clock

Másodszor teszi tiszteletét Jichael Mackson a Corvin Clubban. Különleges művészt tisztelhetünk Boris Steffen személyében. Minden egyes zenéjét érdemes végighallgatni az első hangtól egészen az utolsó taktusig, különben könnyen lemaradsz a lényeges dolgokról. Zenéiben dub, techno és elektronika keveredik. Egyes szerzeményeit hallgatva az az érzésünk támad, mintha egy mixet hallgatnánk. Ékes bizonyíték erre a hamarosan megjelenő új EP-je is, amelynek Bi-Polar című szerzeménye 17 perces! Ez alatt a több, mint negyed óra alatt viszont egy pillanatig nem unatkozunk, percenként változik a hangulat. Jichael Mackson tavaly már járt itt nálunk, ezúttal pedig a legújabb lemez hanganyagát is be fogja mutatni a Contra Mundum közönségének.

Egyesülnek a román és szerb erők is.
Arapu és Priku nevét sem kell már valószínűleg bemutatni. Nélkülük nincs buli Romániában, legyen szó a magyarok által is egyre nagyobb számban látogatott Sunwaves vagy Mioritmic fesztiválról. Állandó vendégek Európa és a világ legnevesebb fesztiváljain és klubjaiban (Robert Johnson, Amnesia, Kazantip Festival, Fuse – csak, hogy néhányat megemlítsünk) zenéjüket pedig olyan kiadók jelentetik meg példának okáért, mint az All Inn, a Fabric vagy éppen a Cocoon.

Szerbiából, pontosabban Újvidékről érkezik Sloxxx és Vuk. Ők a CMOK (Centar Muzičko Omladinske Kulture) nevű kollektíva tagjai, valamint az újvidéki Tunnel Club rezidensei. Ez a környék sokak számára ismerős lehet, hiszen a városnak pont ugyanezen pontján rendezik meg az Exit Festivalt is, ahová évről-évre sok ezer magyar is ellátogat. De a Tunnel Club sem ismeretlen számunkra, februárban Tóth Andris és Zvezda Beta is fellépett már itt.

Ha tüzetesen végignézzük a fellépők listáját, akkor egy hatodik külföldi DJ nevére is bukkanhatunk. Cem Ozden Isztambulból származik, jelenleg Milánóban él. A Fake Society alapítója és tagja a prágai székhelyű Round Up ügynökségnek is. Új projektje  testvérével, Yagmeister-rel Dub Temptation néven ér el sikereket manapság.

Ne feledkezzünk el a hazai különítményről sem, akik szám szerint tizenheten lesznek.

Vagyis összesen 23-an lépnek pult mögé, 24 óra leforgása alatt, három teremben. Bőven lesz miből válogatni!

|

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..