28 május 2018

Amit tuti nem tudtál Maayan Nidamról

Ezerarcú és folyton mozgásban van, nem öregszik és egyszerűen nem lehet megunni. Hát persze, hogy Maayan Nidam, akiről itt van néhány olyan info, amit csak kevesek tudnak…

 

 

Nem csak Maayan pszeudó alatt létezik, Laverne Radix , Mara Trax és Miss Fitz néven már 1999-től releaselt olyan kiadókon, mint a Sushitech, a Raum, az Archipel vagy az Eklo. Az első Maayan Nidam EP 2009-ben jött ki a Powershovel nevű japán kiadón, és igazán nemzetközire sikerült, mivel az izraeli artist kubai kortárs zenészekkel kooperált ennél a releasenél.

 

Élete első vásárolt lemeze a „Pink Floyd- Wish You Were Here” albuma volt. A kezdeteket nagyban meghatározta az édesapja ízlése, így leginkább Led Zeppelin és Ray Charles lemezek pörögtek nála. A kazettákat is gyűjtötte, a legféltettebb darabjai a Nirvana szalagok.

 

Két nővére van, mindketten profin zongoráznak, ő viszont gyerekként először az akusztikus gitárt választotta, pár évvel később pedig az elektromos testvérét.

 

Félévente minden geart átköt a stúdiójában, hogy ezzel is kihívások és új módszerek elé állítsa magát egy-egy track megírása során.

 

 

Ha teljesen új karriert kellene választania, akkor is független és kreatív szakmában helyezkedne el; legszívesebben író, fotós vagy festő lenne. De leginkább mindhárom egyszerre.

 

Nagyon romantikus, zeneírásnál saját bevallása szerint a férfiak és a szerelem inspirálja leginkább.

 

A kedvenc munkaeszközei a csak az USA-ban kapható, egyedi, kézzel készített gitárpedáljai, azt mondja a használatukkal a techno egy egészen új dimenzióját fedezte fel.

 

San Propernek köszönheti, hogy a Cadenzahoz került, az őrült vinyljunkie kiszúrta Maayant és elhívta a saját estjére, ahova történetesen Luciano is beesett és szemet vetett az izraeli DJanere, nyomban le is szerződtette…

 

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..