ContraMundum

Contra Mundum: Latin ’against the world’ Budapest’s one and only shelter of Sunday’s underground based on local artists, best known about 24 hours long Around the Clock marathons. Liberal vibes and finest selections from the bottom of our beloved residents record cases.

Zene iránti szeretete gyerekkorára vezethető vissza, édesapja igen jelentős lemezgyűjteménye mellet nőtt fel, valamint az általános iskolával párhuzamosan kezdte meg zeneiskolai tanulmányait is. A kétezres évek elején kezdett megismerkedni az elektronikus zenei műfajokkal, akkor még leginkább tört ütemek formájában. 2005-ben vásárolta meg első saját lemezét, ezt néhány évvel később saját lemezjátszók beszerzése követte, innentől kezdve nem volt megállás. 2010 után kezdi publikálni saját szelekcióit, az események ezt követően gyorsultak fel igazán. 2011 óta állandó vendégfellépője a legendás Tilos Rádiónak, ugyanebben az évben kap először meghívást a magyarországi elektronikus zenei élet krémjét évről évre bemutató Alkotótáborba. 2011 óta állandó munkatárs az Aktrecords-ban. Budapesti klubokban 2012 óta találkozhatunk egyre rendszeresebben nevével. Ugyanebben az évben játszik először a moszkvai székhelyű RTS.FM budapesti stúdiójában. 2013-ban saját klubestet indít Limit! néven az azóta Berlinbe költözött Eskubano-val karöltve. Az állandó fellépések mellett egyre több podcastet és vendégmixet készít különböző hazai és külföldi médiumoknak. 2014 óta rezidens szelektora a Contra Mundum csapatának, ami azóta az itthoni szcéna egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

 

Közel 5 éve az újgenerációs DJ/producerek táborát erősíti. Innovatív és egyedi stílusának köszönhetően az elmúlt években számos országban megfordult, így például a Sonar fesztiválon Spanyolországban, Franciaországban, Angliában, Svájcban vagy Csehországban. Szettjeiben gyakran ötvöz néhol szokatlan vagy éppen organikus stílusjegyeket és szeret visszanyúlni a klasszikus house-techno darabokig. Produceri munkássáiban is hasonló szemléletet követ, beleépítve a korai zeneiségét nagyban formáló jazz és hip-hop elemeket is. Olyan jól ismert kiadók illusztris társaságában kapott már helyet mint például a BodyParts Rercords, a Tzinah Records vagy a Valioso Recordings. Első bakelit megjelenését követően, 2015-ben a berlini Mumble és az orosz Flügel korongjain is helyet kapott egy-egy saját zenéje. Jelenleg az orosz Soul.on Records társtulajdonosa. 2015-től aktív tagja a Contra Mundum és Akkult csapatának.

 

Polgári nevén Molnár Szilárd, 1982-ben született Budapesten, és az elektronikus zene szeretete már gyerekkorában megfertőzte. A legelső hatások után (Depeche Mode, Jean Michel Jarre) először a hardcore techno lelkes rajongója lett, majd ebből egyenesen következett a többi elektronikus zenei stílus felfedezése. A zenéléssel csak jóval később kezdett el foglalkozni, úgy 2007 tájékán, mivel úgy gondolta, kezdeni lehetne valamit az addig felgyülemlett jelentős mennyiségű zenével, aminek gyerekkora óta lelkes gyűjtője volt. A kezdeti szárnypróbálgatások után 2010-ben kapta meg első lehetőségét, ami mindjárt egy havi rezidencia volt egy budapest környéki kis klubban. A Sawroduction műsorának keretein belül rendszeresen fellépett a Prime FM-en, majd a Justmusic.fm-en is. Mindeközben számtalan privát és félig illegál rendzevényen is fellépett, amelyeken tovább csiszolgatta tudását. A következő lépcsőfok az azóta meglehetősen nagy népszerűségre szert tevő Contra Mundum csapata volt, hozzájuk 2014 nyarán csatlakozott, és azóta is rendszeres fellépője a kollektíva bulijainak. Majdnem minden meghatározó budapesti underground klubban megfordult már, valamint szinte minden meghatározó magyar underground dj-vel is pörgetett már együtt.

 

Zenei érdeklődésének hegyes szögei igen hamar kibújtak a zsákból: már gyerekként zeneiskolába iratkozott, hogy aztán szomszédai és szülei legnagyobb „örömére” évekig gyakorolja a dobszerkók bűvölését. Igaz, sosem álmodozott saját bandáról, a dobokat önmagukért szerette, és csak a saját szórakoztatására tanult meg játszani a ritmust biztosító hangszeren. A végzetes találkozása az elektronikus zenével aztán végképp eldöntötte a dobok és az ő sorsát is: nem volt többé kérdés számára, merre induljon tovább. Elkezdett megszállottként zenéket gyűjteni, és minden vágya az lett, hogy ezeket valahol élőben, közönség előtt be is mutassa. A másik szerelem a rádiózás. Hosszu időn át futó VARIATIONS névre keresztelt műsora, rengeteg pozitív visszajelzést kapott. David főleg az új zenei megoldások meismertetésére törekszik, előnyben részesítve a méllyebb, techesebb, letisztultabb hangzásokat ,de szívesen játszik koszos, vaskos groove-okkal megáldott house-t vagy akár deephouse-t is. A lényeg számára a harmónia.

 

Tóth Ádám/Forsek Szlovákiában született, de mára Budapestre helyezte át székhelyét. 2006-ban indult produceri és dj karrierje. Idővel bevette a budapesti undergound szcénát és rezidense lett számos magyar elektronikus zenei eseménynek és megmozdulásnak. Munkásságát 2012-ben a Soundhead a legjobb újonc díjával jutalmazta. 2013-tól csatlakozott az All Inn Records csapatához és az All Inn Showcase rendezvénysorozat rezidense lett. Munkáiban és szettjeiben a tökéletes egyensúly megtalálására koncentrál a középtempós house és a modern techno között, igazi kelet-európai stílusban.