Az 1926-ban nyílt, a háború után a néhai Állami Áruházak-lánchoz tartozó Corvin Áruház legfelső emelete és a fölötte lévő óriási tetőterasz a mai budapesti underground egyik meghatározó intézménye. A negyedik emeleten régen az áruház dolgozóinak gyerekei jártak óvodába, mostanra sokkal inkább felnőttek játszótereként funkcionál a vörös fényekben úszó techno- paradicsomunk, mely az épület tradícióira való tekintettel a Corvin Club nevet kapta.


Az egy év, mióta a Contra Mundum átvette a hatalmat a Corvinon szinte jelentéktelen egy ilyen régi épület életében, a mi életünkben viszont cseppet sem; emlékszünk, milyen klassz bulikat rendeztünk azóta, mennyi nemzetközileg is elismert és előremutató előadó fordult meg a pult mögött; említhetnénk az Around the Clockot, ahol a budapesti underground kiválóságai 24 órán keresztül pörgetik a lemezeket amolyan allstar jelleggel.


Eszembe jutottak az All Inn showcasek, a HiFly!, a Technokunst, vagy éppen a LavaLava bulijai, a tavalyi Extend TiNIvel, ami után Pöti ,Nermo és David Mole spontán hatkezest adott elő a bárban vasárnap estig. Vagy amikor Julia Govor elképedt arccal közölte, ő nem tudta, hogy ilyen bulik is léteznek Kelet-Európában.


Rendesen megható, mikor vasárnap reggel tele a nagyterem és le kell ereszteni a függönyt, mert még mindig érkeznek az emberek. Amikor Beta és Vatsanah olyan szeretetreggelit adnak, hogy senkit nem érdekel a terasz meg a napfelkeltében zenélő külföldi játékos. Vagy amikor Somlyay, a Blaha Lujza téri pokolkeltő mindig szigorú helytartója csukott szemmel vereti Recondite-ra.


Szerda esti Move-ok, zongorakoncertek, Akkult lemezek, reggeli kártya partik, mérges Miki Rollins, ahogy azt mondja: - „Húzás kifelé, én azért nem vállalok felelősséget, hogy ti itt Betáskodtok az irodában! ”, Guy Gerber hat órán át forral a pultban, naplementék, napfelkelték, beragadó lift, tető mozik, Matador, lengeti a mély a padlót, Andris Tóth felrakja a növénynövesztő zenéit, Tóth-Alma néha nagyon gonosz. Kiállások, leállások, kiadói estek, a fiúk a Fabricban nyomják, kitiltott kutyák, új arculat, új hang, a non-elitizmus kultúrája.


Egy év. Hétvégén ezt mind megünnepeljük, huszonnégy órán át, live room-mal, rezidensekkel, légiósokkal, barátokkal, kétes állapotban kolbászoló random arcokkal, szülinapi tortával, dubokkal, törtekkel, finom házakkal. Meg Veletek.

 

15271977 10211603102135831 1950158636118143996 o

Cukrowitz