Cari Lekebusch

 

Az elektronikus zene egyik közel sem egyszerű, de annál emblematikusabb figurája. Kis túlzással ő az oka, hogy létezik olyan, hogy svéd techno, de sosem ragadt le egy adott műfajnál; stúdiómunkái magabiztosan mozognak az electrotol a Drumcode hangzásig. Pénteki Corvinos fellépése apropóján itt van róla néhány érdekesség.

 

 

 

Valószínűleg neki van a legtöbb pszeudója az e-zene történetében:

Mr. Barth, Cerebus, Agent Orange, Fred, Magenta, Braincell, Shape Changer, Vector, The Mantis, Mystic Letter K, Phunkey Rhytm Doctor, Rotortype, Rubberneck, Shape Changer, Sir Jeremy Augustus Hutley of Granith Hall, Szerementa Programs, Yakari…. plusz még amiről nem tudunk….

 

Odavan a színes vinylért:

Rainbow series név alatt adta ki saját, kilenc lemezes sorozatát, amelyben minden lemez a szivárvány valamelyik színét viseli, vöröstől az ibolyáig, plusz egy kis feketét, mégis csak technoról beszélünk.

H-productions:

Eredetileg Hybrid productions néven alapított önálló kiadót, de 1998 ban egy hasonló nevű Japán kiadó nyomására meg kellett változtatni, így lett H- productions.

 

cl

 

Érdeklik a keleti filozófiák:

Nagyon sok inspirációt merít a Japán kultúrából, főleg a harcművészetek filozófiája van rá nagy hatással. Kissrác kora óta minden nap kung fuzik, korábban versenyeket is nyert.

 

Soha nem akart egyetemre járni:

Azt mondja, amióta 12 évesen meghallgatta a Kraftwerktől a  Computer World című albumot, tudja, hogy producer akar lenni. Alig várta, hogy befejezze a középiskolát és szerezzen valami alibimelót, amiből felszerelés vásárolhat a stúdiójához. Később aztán visszament könyvelést tanulni, hogy jobban átlássa a kiadója körüli pénzmozgásokat.

A mainstream irányzatokról:

Egyszer azt nyilatkozta, hogy csak a döglött halak úsznak az árral.

Cari Lekebusch

 

Kedvenc DJ-i:

Jeff Mills és Marco Carola.

 

Soha, sehol nem volt rezidens:

Nem is vágyott rá soha, úgy érezte, ez elvonná a produceri teendőitől, de mostanában nem zárja ki a lehetőséget, hogy őt idézzük, szívesen ’’oktatná a népet’’.

 

Hangszeres játék:

Játszik basszusgitáon és billentyűkön is, de nem tartja magát számon különösebben jó zenészként, úgy véli, a komputer az ő igazi hangszere.