Címszavakban: Marko Fürstenberg

 

"Longer days, shorter nights.

Under the skies filled with stars,

in the backyard,

dubtechno will permeat through you."

Otthon:

Egy türingiai kisvárosban nőttem fel, de egyetem után Lipcsébe költöztem. Azóta itt élek, elég kúl hely. Sokan kérdezik, miért nem élek Berlinben, de nem igazán látom értelmét, hogy két gyerekkel miért kellene egy stresszes, zajos nagyvárosba

 

Amire a legbüszkébb vagy:

Rengeteg olyan pillanatban volt részem, amire jólesik visszagondolni, de az első albumom megjelenése a legemlékezetesebb. 2003-ban a Thinneren jött ki, 2012 –ben pedig újra kiadásra került és akkor is nagy visszhangot keltett.

 

Lemezek:

Sajnos kevés időm jut lemezvásárlásra, pedig még mindig érdekelnek az új zenék, szeretek felfedezni. Legutóbb Yagya- Sleepygirls c. albumát vettem meg, elég jó.

 

bb91e6db5235881dc876dbfd60494f36

 

Gear:

Analóg cuccokkal kezdtem el zenét írni, saját samplerek, szintik, keverők, MIDI szekvenszer. Pár évvel később váltottam Reasonre és ennél megmaradtam.

 

 

Live showk:

A karrierem kezdetén rengeteget DJ-ztem, mostanában, bár továbbra is gyűjtöm a lemezeket, inkább a liveokra koncentrálok. Szerettem DJ-zni, de egyre hosszabbak lettek az éjszakák, én pedig egyre kevésbé éreztem, hogy egész éjjel ott maradjak. A zene mellett van egy teljes munkaidős állásom is, így nehéz folyton lépést tartani az új megjelenésekkel. Kevesebb így a fellépési lehetőségem, de szerencsére nem a zenétől függ  megélhetésem, így megengedhetem magamnak, hogy csak azt vállaljam el, amit igazán szeretek.

baum eibenstock

 

Dubtechnorol:

Nem én választottam ezt a műfajt, az választott engem. Kezdetben több műfajban is kipróbáltam magam, de számomra a dubtechno  a legközvetlenebb módja az önkifejezésnek. Régen sokat hallgattam Monolaket, Vladislav Delayt, G-Mant, Exost, ők is segítettek benne, hogy a dubtechno elé orientálódjak.