"Azt mondják, más, mint a többi. Pont ez a cél."
 
 
DER MORGEN:
 
"Azt mondják, más, mint a többi. Pont ez a cél."
 
 
Áron
 
 
 
Atmoszféra
 
Áron:   A Der Morgen tematikája, hogy újvonalas techno előadókat hozzunk Budapestre, lehetőleg olyanokat, akiknek ez az első fellépésük a városban. A hallgatóságunk erős közösségre épül, igyekszünk ezt megtartani és megbecsülni. A személyes hangvételű promó, az újszerű kommunikáció, mind ezért van.
 
 
Arculat
 
Áron:    A logónk, nevezhetjük pentadecagon-nak, 15 ágú, mert 2015-ben indítottuk a projektet, és minden ága össze van kötve minden másikkal, ez szimbolizálja a közösséget ami mögötte van. Minden egységesen fekete-fehér, és nem túl tolakodó. Azt mondják más mint a többi. Pont ez a cél. Sok minden készül kézzel, szerkesztve, rajzolva, néha szörnyű sufni módszerekkel, ezért emberi az egész.
 
Laura:    A logót a kezdetek-kezdetén kézzel rajzoltam, azóta is ezt használjuk. Szeretjük a letisztult, egyszerű dolgokat, a zenében és a vizuális megjelenésünkben egyaránt. Nem egy kitalált profil, hanem személyes izlés.
 
 
DErmorgen
 
 
Stílusbeli kalandozások:
 
Áron:    A Der Morgen mögött jelenleg két egyéniség áll, akiknek a technon belül eltérő az izlése, de egy az elképzelése egy jó rendezvényről, így mindig megtaláljuk az egészséges keresztmetszetet. Fellépőt az aktuális trendeknek megfelelően választunk, figyelembe véve azt is, ki mennyire aktív, milyen arculattal rendelkezik, milyen helyre lehet meghívni. A trendek nyilván gyorsan változnak, de a küldetéstudat, a minőségre való törekvés állandó.
 
Laura: Azt hiszem két vonalon mozgunk. Érezhető hogy melyikünk választotta a fellépőt, mégis valahogy mindig összefügg, egyben van. Ez ott is megmutatkozik, hogy - amit előre nem tudtunk - a fellépőinket személyes szinten is jó barátság köti össze.
 
 
Egymásról
 
Áron:    Laura a racionális fél, akinek jó rálátása van arra, mi merre tart más európai nagyvárosokban, és mi az ami itthon működhet. Én hajlamos vagyok elragadtatni magam, mert rengeteg behatás ér például zeneválogatás közben, így viszont kellő frissesség és lelkesedés kerül a dologba. Ha valamiről mindketten száz százalékig meg vagyunk győződve, akkor megcsináljuk.
 
Laura:    Áron a zenész, ő szokott színpadra állni, az emberek őt ismerik arcról. A háttérmunkában nem nagyon van szereposztás, mindent közösen csinálunk, mindenről megkérdezzük a másikat. Sokszor különbözö véleményen vagyunk egy művészről vagy projektről, de amiben megegyeztünk, az eddig mindig elég jónak bizonyult a végén.
 
 
Technika
 
Áron:    Nálam ez elég gyakran változik, CDJ, Ableton, Traktor, mikor mi tesz boldoggá. Most éppen lemezeket gyűjtök aktívabban, amióta Berlinbe kerültem nehéz visszafogni magam. A zeneírás sajnos sokkal több időt igényelne, mint amennyit szánni tudok rá, szart meg nem teszek ki. Szerintem egy alias alatt mindenkinek egy esélye van.
 
Laura
 
 
A lemez, ami nélkül sehova
 
Áron:    Avatism - Adamant
Erre sem a mostanában, sem a sehová nem igaz, mert se nem új, se nem játszom, mivel túl lassú és szomorú, viszont évek óta nem tudom megunni. Egyszerűen tökéletes, a legjobb, amit valaha hallottam. Nem vagyok rajongó alkat, de ha valakiért kéne, akkor tessék. Kurvajó.
 
Laura:    Elektronikus zenéböl talán a Boston 168 - Oblivion, de a legkedvesebb lemezem egy Blood, Sweat & Tears, arra vigyázok a legjobban.
 
 
Pisetzkyvel hogy álltok?
 
Áron: Amiket fentebb említettem, hogy ki mennyire aktuális, hol meg mit játszik, arculat, stb… Na, ő például tökéletes.
 
 
Legemlékezetesebb buli
 
Áron:    Résztvevőként a tavalyi Off Weekes Just This bulit tudnám kiemelni. Stephan Bodzin, Roman Flügel, Redshape, Hunter&Game, Christian Löffler, Lake People, Somne meg Pisetzky egy este alatt, nem kell magyarázni. Fellépőként a legutóbbi Ryan James Ford elég jól sikerült, szervezőként viszont nem lenne fair egyet kiemelni.
 
Laura:    Az a vicc, hogy még hazudni se kell, mert tényleg az a Pistetzky-s buli volt a legjobb. Barcelona, egy csodálatos klub fent a hegyen félig a szabad ég alatt, tökéletes zene, nagyon jó emberek…
 
 
Inspiráció
 
Áron:    Minél több eseményre eljutni, minél több emberrel találkozni. Ha látom, hogy van fogékonyság, érdeklődés, fejlődés. Ha látom, hogy zajlik az élet.
 
Laura:    Inspirál ez a város, amiben élünk. Nem csak a zenei élet, minden téren nagyon sokat ad. Szeretem, amikor ötvöződnek a különbözö művészeti formák.
 
dmorgen
 
 
 Label, lemezbolt, klub:
 
 Áron:    Az új labelek közül a From Another Mind fogott meg a legjobban, talán a mögötte álló marketingzseniknek köszönhetően, vagy a kedvemre való design miatt, meg azért, hogy spoilerezzek egy kicsit. A “régebbiek” közül az Arts a legnagyobb kedvenc mostanában. Lemezboltok tekintetében még keresem az igazit, kedvenc helyszínem meg a Panorama Bar, akármennyire közhely is.
 
Laura:   Nekem nagy személyes kedvencem az Ilian Tape. Nem csak az egyedi hangzás - és ritmusviláguk, hanem a családi - baráti összetartás miatt is. Szerintem ennek a zenének erről kell szólnia. Amikor Áron a Panorama Bar-ban bulizik, akkor én általában egy szinttel lejjebb teszem ugyanezt.