Eredeti név, névváltás:

Tóth Ádám vagyok, informatikus. :) Zajacként kezdtem, a Forsekre váltás az azóta is első és egyetlen lemezem megjelenéséhez pont kapóra jött, hogy mondhatni tiszta lappal induljak. A Zajacos dolgaim annyira kezdetlegesek voltak, hogy nem akartam összemosni a kettőt. Ennyi a történet.

 

 

Technika:

Imádok kütyüzni.  :) 1-2 éve állt össze a starter stúdió pakkom, ami az ezt megelőző években formálódott. Azóta egészen más felfogásban és munkafolyamattal hozom létre a hangokat.  Teljesen rákaptam a kütyüzésre és mivel lassan kezdem megismerni az eszközeimet és a hang útját, már nagyon élvezek minden szintikkel töltött percet.

 

 

Lemezgyűjtés:

Gyűjtögetek mindent, ami tetszik (tuc- tuc, nem tuc- tuc, sampler eledel), de nincs mögötte túl nagy ‘bakelit fétis’. Mivel a nekem tetsző zenék nagy része csak lemezen jelenik meg, így mikor már volt egy kis elköltendő mannám, nem volt sok választási lehetőségem, hogy vegyek-e lemezt, vagy ne. Utána persze már az is leesett, hogy mennyivel praktikusabb, amit a kezedbe tudsz fogni. A keresgéléshez sincs semmi külön technikám. Ha találok valami számomra érdekes zenét, amiben hallom, hogy jövőre is így fogom hallgatni, akkor azt általában megveszem, ha valami egy kicsit is zavar vagy nem kényszerítette ki belőlem, hogy húha, akkor azzal nem foglalkozom. Igyekszem nagyon tudatosan válogatni. Ezt talán az is bizonyítja, hogy eddig csak 1 lemeztől váltam meg. Próbálok olyan lemezeket venni, amik az adott hangulatban x év múlva is ugyanazt az érzést váltják majd ki belőlem.

 

945868 10201205930049449 1896670828 n

 

 

Tanulás:

Ahogy rákaptam a kütyüzésre, elkezdtek baromira érdekelni a hangok. Akkor kezdtem el jobban foglalkozni a hangkeltés tudományával. Szerencsére annyiféleképpen lehet modulálni egy oszcillátorból kijövő hangot, hogy mindig van valami új élmény.

Az elmúlt pár évben, bár nem volt fizikai bizonyíték rá, ennek ellenére rengeteget foglalkoztam hangokkal és saját zenei világom felfedezésével, átverésével. Remélhetőleg ennek az újabb tanulási fázisnak az eredményét hamarosan hallgatni is lehet.

 

 

 

Contra Mundum:

Nem is tudom már mikor csatlakoztam én is a Mundumhoz, Dávid biztos tudja. Szimpatikus volt az egész kis közösség, és az valami féle lázadás, amit képviseltek. Ami biztos, hogy felkavarta kicsit az állóvizet, akár tetszik, akár nem.   

Hova tartunk? Fene se tudja, a sofőrt kellene megkérdezni. :), De az azért örömmel töltötte el a kis szívem, hogy a Mundumhoz szorosan köthető rendezvényeken láthatunk vendégül olyan művészeket, akik munkája hozzám is közel áll.

 

 

Tervek, saját bulik, álmok:

Saját bulik voltak és lehet, hogy még lesznek is, de jelenleg nem prioritás. Terveim vannak, álmaim nem nagyon. Haladok szépen előre.

 

Inspiráció:

Maga a gondolat, hogy hazaérek és bekapcsolom az összes kütyümet, talán a nyugalom és a zene inspirál a legjobban. Mióta szintiset játszom, sokkal könnyebben tudok „áldott„ állapotba kerülni.

 

Itthoni helyzet:

Az utóbbi években nem nagyon tájékozódtam, mi történik kicsiny országunkban, inkább a saját lelki világomban próbáltam tájékozódni. Persze az alapokat mindig tudom, hogy kik és hol, csak az nincs meg, hogy mit.:) Ha nagy ritkán eljutok valamilyen számomra is érdekes rendezvényre, az még mindig szomorúsággal tölt el, hogy a nép nagy százalékának még mindig fogalma sincs mi történik és miért (és ez nem csak tuc - tuc ra igaz).

Az ideális állapot egy érdeklődő, gazdag, rengeteg szabadidővel rendelkező közönség lenne :)

 

Egy jó DJ szett:

Meglepő és mulatságos.