" megtanultam, mennyire fontos eleme ennek a kultúrának az egymásra figyelés. Kapcsolatok épülnek, megosztjátok egymással a vizet, a rágógumit, érdek nélkül, mivel lehet, hogy sosem találkoztok többet. Szerintem ezek olyan pillanatok, amikre nagy szükség van ebben a világban.."

 

Névválasztás: Szeretem azt gondolni, hogy a zene és a vallásosság közel állnak egymáshoz, a klubok pedig egyfajta templomok, ahol kedvünkre imádkozhatunk. Innen jött a Cleric, ami lelkészt jelent, vallási vezetőt, a kiadóm neve, Clergy pedig egyfajta csoport ezeknek a lelkészeknek.

 

Inspiráció: Rengeteg dolog inspirál, de ha csak egy dolgot mondhatok, akkor az édesapámat említeném. Egész életemben meghatározó volt a zeneisége, folyton mutogatta a különböző funk soul és jazz zenéit, amiket szerinte feltétlenül ismernem kell. A kreativitása is nagyon inspiráló számomra, hiszen fotóművész, a Figure és a Clergy labelek artworkje is az ő keze munkáját dícséri.

 

Életed bulija: Jó pár ilyen volt, mondjuk Jeff Mills a Dekmantelen, Andrea a párizsi Glazartban, legutóbb pedig Christian Wunsch nyűgözött le a madridi Fabricban.

 

Cleric Genau

 

Rituálék: Az első néhány fellépésemnél rengeteget stresszeltem, az volt a trükköm, hogy minden szett előtt a zuhanyzóban ücsörögtem, folyattam magamra a vizet, közben meditáltam. Mára már azért elég rutin magamra szedtem ahhoz, hogy ezt elhagyhassam, a sapka maradt kabalának, mindig rajtam van, valahogy jobban tudom tőle, hová rakjam a fülest. :D Van, aki nem hiszi el, de tényleg ez az oka, meg talán, hogy óriási Gregory Porter fan vagyok.

 

A techno, mint kulturális jelenség: Azt hiszem a techno nagyon pozitív társadalmi jelenség. Én is innen jövök, klubberként kezdtem, és közben megtanultam, mennyire fontos eleme ennek a kultúrának az egymásra figyelés. Kapcsolatok épülnek, olyan emberekkel barátkozol össze, akikkel a civil életedben nem valószínű, hogy összehoz a sors. Megosztjátok egymással a vizet, a rágógumit, érdek nélkül, mivel lehet, hogy sosem találkoztok többet. Szerintem ezek olyan pillanatok, amikre nagy szükség van ebben a világban.

 

Analóg vs. digitális hordozók: A csapból is ez folyik. Az egyetlen, ami szerintem valóban számít, az, ami a hangfalakból kijön. Ne érts félre, lemezekkel kezdtem, még mindig szoktam vásárolni, de hiába vannak komoly huzalmaid a bakelit felé, ha az adott klub setupja nem megfelelő a lemezes játékhoz, akkor csak kellemetlen perceket szerzel 300++ embernek, aki jegyet váltott rád.

 

Titkos fegyver: Szeretek a Sound Factory: Understand this groove című zenéjével zárni, ha megfelelő a hangulat, ez mindent visz.

 

Stúdió: Rendetlen. Nem egy tiszta, napfényes irodában dolgozom, inkább egy jól szervezett káoszt képzelj magad elé.

 

Káros szenvedély: Az afterpartyk.