Fabio & Grooverider 25 yrs of D&B

 

Gyorsan elrepül huszonöt év, én már csak tudom. Egy negyed század úgy telik el, mint a tízperces szünet a gimiben, durva. Egyik nap lefekszünk csillogó szemmel, tele álmokkal, aztán huszonévesen azon kapjuk magunkat, hogy meló után a lehető leggazdaságosabb kiszerelésű kapszulás kávé után ténfergünk a Müllerben. Hogy történt? Hova tűnt minden? Hova?!

 

bio

 

Fabio & Grooverider két olyan tag, akiknek talán nem kell ilyen pesszimista hozzáállással szemlélniük az elmúlt időket. Amíg mi nyelvtannal, vagy a hegeli dialektikával birkóztunk a suliban, ők a Drum ’n Bass kultúra alapköveit rakosgatták a dekkek mögött. Olyan emblematikus klubokban formálták a hangzást, mint a Blue Note vagy a Rage. Nem fárasztalak azzal, hogy bemutassam a karrierjük főbb állomásait, nincs is rá szükség. Elég annyi, hogy nélkülük nem is biztos, hogy létezne olyan, hogy dárenbé.

A duó idén ünnepli ezüstlakodalmát, ennek apropóján március 18-án pedig Blaha Lujza népét is megtáncoltatják. Hogy még idejében mindenki hangulatba jöjjön, összeállították az elmúlt idők talán legélvezetesebb törióráját, amit alább hallgathattok. Enjoy!