Tudod, mi is az a Visionquest? Egy felnőttkori sámánista szertartás, aminek során az amerikai őslakosok monoton léptekkel és az alvás megvonásával idézik elő a tökéletes agyi illúziót és térnek rá a spiritualitás ösvényére. Április elsején a Contra Mundum és a Visionquest együtt gondoskodik a megvilágosodásodról, a detroiti illegálbulik királyával, Shaun Reevesszel. Itt egy rövid interjú, amiből kicsit jobban megismerhetitek ab beat streati bulibárót ...

 

Lee Curtiss, Seth Troxler Ryan Crosson és te együtt vagytok a Visionquest. Mik a személyes erősségeitek? Ki a promóter, a bohóc, vagy éppen az üzletember a csapatban?

Kicsit mindenki foglalkozik mindennel, nincsenek ilyen egyértelműen leosztva a szerepek. De ha mégis tulajdonságokat kellene emberekhez párosítani, akkor szerintem Ryan a bizniszember, mivel ő az egyetlen, aki ismeri az alapfogalmakat, neki szakirányú diplomája is van. Lee a mókamester, azt hiszem, akkor szedte magára a sok poént, amikor még autókat árult. Seth igazi showman, én pedig… azt hiszem, én vagyok a legcsendesebb… talán őket kellene megkérdezni.

 

Sokáig Berlinben éltél, mi volt a kedvenc spotod a városban, hova jártál legtöbbet?

Abszolút a Club Der Visionaire! Világklasszis DJ-k szabadtéren, egy kanális mellett. Plusz szerintem itt a legjobb a pizza is, ezzel a hellyel nem lehet mellé lőni.

 

Sokak számára a zene nem csak egy meló, hanem sokkal inkább család és közös szenvedély. Mennyire értesz ezzel egyet?

100%-ig. Számomra is inkább egyfajta életstílus ez, és spirituális gondolkodásmód.

 

Mennyire vagy kényelmes típus? Beatportozol, vagy szakítasz időt a lemezboltozásra?

Rengeteg zenét találok lemezboltokban, akkor is, ha csak viszonylag keveset viszek magammal játszani. Szerintem a lemezezés fontos része a kultúránknak, nem hiszem, hogy valaha képes lennék róla teljesen lemondani.

 

via GIPHY

Mire mozdulsz, amikor zenét keresel? Egy bizonyos hangzásra? Érzésre?

Jó kérdés. Azt hiszem, a kedvemtől függ, de a jó zene, az azért mindig jó zene, kedvtől függetlenül. Azt hiszem, sokkal inkább egy adott hangulatot keresek, mint hangzást, azt keresem, ami megmozdít bennem valamit.

 

Mik a kedvenc helyeid, akár artistként, akár promoterként?

Rengeteg jó hely van, de legélesebb emlékeim a Fabricról és a DC10 –ről maradtak, mindkettő más miatt, de ezek azok a helyek, ahol a legszívesebben játszom. Legjobban a srácokkal Detroitban rendezett éves táncmulatságunkat szeretem szervezni.

 

Van olyan producer, akinek mostanában felfigyeltél a munkájára?

Terje Bakke, nemrég meg is jelent nálunk. A zenéjében ügyesen kombinálja a trippy és groovy elemeket.

 

Legérdekesebb Live Act?

Blood Orange! Kicsit talán Indie és nem annyira klubhangzás, de nagyon jól gitározik a srác és úgy énekel, mint Prince!

 

Miből szeretnél kevesebbet?

Kommersz, lélektelen zenéből, amit csak a profit mozgat.

 

ÉS miből többet?

Lélekből.

 

Bűnös élvezet?

Gyerekkorom óta szeretek horgászni, most újra sokszor járok ki a természetbe.