Rezidenseink

Alkategóriák

Contra Mundum: Latin, 'against the world'. Felkavarjuk az állóvizet a magyar underground house/techno világában. A 2013-ban alakult Contra Mundum általánosan megfogalmazott missziója, hogy a tehetséges hazai előadóknak lehetőséget tudjon biztosítani belföldi és külföldi viszonylatban egyaránt. A Contra Mundum nevéhez kapcsolható a Budapesten egyedülálló 24 órás Around The Clock rendezvénysorozat, az elnyújtott dj szettjeiről híres Extend, a minden vasárnap reggel jelentkező Afterhours, és az AKKULT lemezkiadó is.

A MOVE 2008 óta harcol a szürke hétköznapok sztereotípiája ellen, azzal a nem titkolt céllal, hogy minőségével, zeneiségével, hangulatával igyekezzen szint vinni, újat mutatni, alternatívát kínálni szerda esténként a budapesti partikultúra szerves részeként. Hangzásában esősorban a közép-európai középtempós house és techno irányzatokra fókuszál, illetve mutatja be a friss hangzásokat és legújabb trendeket rezidensein és számos vendégül látott hazai illetve nemzetközi produceren és DJ-n keresztül.

A klasszikus house jegyében a Disqrate eltökélt célja a párizsi és budapesti underground egy különleges elegyét becsempészni a budapesti éjszakába. A kezdeményezés 2016 februárja óta a Corvinnal szoros együttműködésben rendkívül finoman egyensúlyoz a Párizs-Budapest tengelyen és rendre a legizgalmasabb újgenerációs előadókkal illetve a műfaj klasszikus legendáival ajándékozza meg a közönséget.

Az EXTEND 2014-ben alakult az All Inn Records és az Akkult közös kollaborációjaként. A rendezvénysorozat számára a prioritás egy homogén zenei réteg népszerűsítése és egy összetartó, kulturálisan érett, értő közönség létrehozása a budapesti techno/house szubkulturában. Sikereiket mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2016-ban meghívást kaptak a legendás londoni Fabric-ba, de bizonyíthattak már a brüsszeli Fuse falai közöttt is. Budapesten olyan neveket tudhatnak a hátuk mögött mint Margaret Dygas, Tini, Livio & Roby, Maayan Nidam, Nastia, Molly, Barac, Priku, Giovanni Verrina és Hubble. 

A magyar vonatkozással (is) büszkélkedő All Inn Records-ot manapság az európai techno és house szcéna egyik legelismertebb és legkeresettebb kiadójaként tartják számon. Megjelenéseik rendre a dj chart-ok és az előrendelési listák élen tanyáznak, lemezeik pedig állandó helyet kapnak a szakma legnagyobb neveinek lemezestáskáiban. Románia, Németország, Spanyolország, Anglia, Hollandia, és Olaszország legnevesebb klubjai után Magyarországon tudhatja magáénak rezidenciáját a kiadó rendezvénysorozata; az All Inn Showcase, melynek a Corvin Club ad otthont.

LavaLava csapat 2008-ban alakult és azóta havi rendszerességgel pumpálják a friss vért fővárosunk elektronikus zenei vérkeringésébe. Olyan izgalmas neveket köszönhetünk nekik, mint Max Graef, Axel Boman, Leon Vynehall, de náluk mutatkozott be itthon először KiNK, Max Cooper vagy például Matador is. Tolo, Fanki Ridm és Falcao klubbestjeinek többek között a Corvin Club ad otthont, de rendszeresen megfordulnak a Budapest legfontosabb dj pultjaiban. Nyaranta begyűjtik a legnagyobb (Balaton Sound, B.my.Lake, Sziget, Volt), és legkisebb (Alkotótábor, Bánkitó) fesztiválok „artist pass”-ait, megfordultak már a vidéki nagyvárosokban, és több berlini klubest is kötődik a nevükhöz!

Egy 20 éve periférián lévő stílus maroknyi követője szeánszokat tart.
A budapesti kortárs Dub Techno szcéna DJ-i és producerei párhuzamos dimenziókból hívnak elő gömbvillámokat, hogy éteri atmoszférában világosodjunk meg.