26 április 2018

Interjú- Dana Ruh

Korai éveiben techno alapokon alkotott, munkái leginkább az általa alpított Brouqade Recordson kötöttek ki. Nem sokkal később csatlakozott az Ostgut Tonhoz és a Jus Edhez, rezidenciát alapított a Club Der Visionareben, ahol stílusoktól és műfajoktól függetlenül szórja az igét. Kérdeztük, válaszolt, májusban pedig a Corvinon köszönthetjük a Contra Mundum Around the Clockon.

 

Mesélj egy kicsit a szülővárosodról…

Gera a neve , Németország keleti részén található, Jénához közel, ahonnan a Freude am Tanzen crew is való egyébként. Egyébként Mathias Kaden is Gerából indult. Egész izgalmas kis szcéna volt pár éve errefelé, de sajnos azóta mindenki szétszéledt a nagyvilágba.

 

Hogyan kerültél a zene közelébe, kik inspiráltak fiatalabb korodban?

1996-ban kezdtem el megvenni a lemezeket, amik a klubokban megtetszettek, teljesen odavoltam a technoért, folyton buliztam. Egyébként az egész család óriási vinyl fan, anyukámnak óriási gyűjteménye volt otthon. Szóval gyűjtögettem énis, aztán egyszer a boltban az eladó megkérdezte, hogy van-e mixerem. Megmutatta, hogy néz ki egy setup, és szerettem volna magamnak énis. Először csak magamnak zenéltem, munka után, a többi már történelem…

 

Nem sokkal később Berlinbe költöztél….

Igen, de egyáltalán nem a DJ karrierem miatt, kaptam ott egy nyolc órás irodai munkát. Szerettem a várost, tetszett a hangulata, szóval örültem neki. De csak két év múlva kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenével.

 

Berlinben extrém koncentrációban vannak jelen a techno tehetségek. Mennyire frusztrál vagy inspirál ez téged?

Néha egyszerre érzem mindkettőt, de az idő nagy részében inkább pozitív a véleményem ezzel kapcsolatban, jó érzés olyanokkal találkozni, akiknek ugyanaz a szenvedélye mint nekem, talán ez az egyik leginspirálóbb dolog; egymástól tanulni.

 

Beszéljünk a labeledről, a Brouqaderól. Mi volt a víziód?

2007- ben alapítottuk egy barátnőmmel, legfőképp azért, hogy legyen egy platform, ahol kiadhatom a saját zenéimet és azokat, amiket kedvelek. Az évek során változott egy kicsit a stílus és a dizájn, közben Anthea is csatlakozott a csapathoz. Együtt csinálunk mindent, ami a kiadóval kacsolatos, eléggé hiszünk a csapatmunkában.

 

Mit csinálsz, amikor nem dolgozol?

A barátimmal vagyok, sport, Netflix meg ilyenek….

 

 

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..