24 június 2018

Laylla Dane Invites: Szófia

 

Szófia Bulgária fővárosa, és ha hihetünk az állami TV-jüknek, akkor a top tíz város egyike, ahol leginkább érdemes start-up vállalkozást alapítani, az USA szerint pedig a legmegfizethetőbb európai turista célpont. Noha Nyugat-Európában viszonylag kevés híres bolgár DJ-t tartanak számon, a fővárosuk elektronikus zenei szcénája szépen épülget, a frontvonalban Laylla Dane-nel, akit még Zip fedezett fel magának 2014-ben egy New Kids on Acid partyn a Watergateben. A sorsdöntő pillanat után Laylla csak előre nézett és mára nyugodtan hívhatjuk a Bulgária house nagykövetének. Ebben a rendhagyó cikkben bemutatja kicsit kedvenc fővárosát, mielőtt mi is bemutatjuk neki Budapestet a Pola Invites alkalmával.

 

 

Hol érdemes Szófiában lemezeket venni?

A szomorú igazság, hogy Szófia nem nyújt sok élményt, legalábbis, ha lemezekről van szó. Kb a 2000-es évek eleje óta gyűjtök lemezeket és kezdettől fogva rákényszerültem az online rendelésre. Volt néhány lemezbolt, ami az elektronikus zenére specializálódott, de egyszerűen nem tudtak versenyezni a digitális piaccal, úgyhogy mára ezek a múlté.

Manapság a Boogie Exchange az egyetlen hely, ahol ilyesmit lehet vásárolni. Van a Yonko Stefani, amit még érdemes meglátogatni, ez egy óriási Second Hand lemezbolt, ahol olyan itemek is vannak, amelyekről a fiatalabbak talán nem is hallottak még.

 

Van kedvenc klubod a városban?

Nem is nagyon kell gondolkodnom: a Studio.EW! Egy igazi sound-fanatik felelt a kéttermes klub akusztikájáért. Mivel kézzel készített hangfalakkal van berendezve, ezért kell egy kis idő, amíg igazán jól szól, talán ezért az afterek a kedvenceim, akkorra már nagyon proper minden!

 

A legjobb partisorozatok?

Contemporary Techno Structures, Terra Music, Sunday Bunch, Epoch., Бетон.

 

Hol a legszebb a kilátás?

A külvárosban van egy Vitosha nevű hegy: nyáron túrázni, télen síelni szoktunk ott, lélegzetállító panorámája van, az egész várost be lehet látni a tetejéről.

 

Mi az, amit a legjobban hiányolsz Szófiából?

A vizet! Rengeteg a gyógyvíz egész Bulgáriában, itt vannak a Európában a legtisztább vizű források!

 

Melyik az a közösség, aki szerinted a legtöbbet teszi Szófiában az elektronikus zenei szcénáért?

Az Artmospheric crew és a  Studio EW collective.

 

 

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..