31 május 2018

Robag Wruhme

Gabor Schablizki, ismertebb nevén Robag Wruhme, már jó ideje, egészen pontosan 1997 óta játékban van. Jó tíz évig leginkább a Wighnomy Brothers egyik tagjaként tartotta számon a nagyérdemű, 2010-ben azonban szóló producerként folytatta.

Robag Wruhmeként teljesen elrugaszkodott a Wighnomys időszak energikus, táncparkett-orientált esztétikájától és sokkal lágyabb, finomabb hangzást célzott meg magának. Éles váltással landolt a Kompakton, a Pampan és a Music Krausen.

Számos megjelenése ellenére elég szűkszavú önmagával kapcsolatban, nincs bioja, interjúja is kevés és azokban sem hajlandó bármiről nyilatkozni. Az XLR8R interjúja talán mégis segít kicsit belelátni ebbe a zseniális koponyába.

 

Hol születtél és nöttél fel?

Rudolstadtban születtem és Apoldaban nőttem fel, mindkettő Kelet-német kisváros. Hamar elköltöztem a szüleimtől, fiatalabb koromban Jenaban laktam pár évig, mostanában leginkább Weimarban és Quitoban töltöm az időm.

 

Ki vagy mi hiányzik leginkább, amikor úton vagy?

A barátnőm, a fiam, a család és a barátaim.

 

Egy korábbi interúban azt mondtad, „nem az elektronikus zenére születtem”. Mi a legnehezebb dolog a munkád során?

Gyűlölöm az utazást, egyszerűen megöl a folytonos rohanás és várakozás. A repülőn halálra unom magam, ha megérkezem, mindig ugyanazok az ételek, utálom a becsekkolási procedúrát és a rengeteg ideges, rohanó embert a reptereken. Plusz erre az általános téboly, ami annyira jellemző a klubéletre.

De amikor beállok a pultba és felrakom az intromat és észreveszem , hogy rendben van a tech riderem, nincs messze a mosdó a pulttól és esetleg van egy üveg bor a DJ pult közelében… na az olyan, mintha egy jó meleg takaróba csavarnának, imádom…

 

Le tudnád írni a stúdiódat nekünk? Van- e kedvenc geared, ami nélkül nem élet az élet?

Ez mind titkos.

 

Nem ma kezdted a zeneírást… Hogyan látod a saját fejlődésedet az évek távlatában?

Azt hiszem, az évek során egyre tisztább és precízebb munkát tudok végezni. Szeretem a gazdag hangzást, a sok layert, és az energia is nagyon fontos a zenében. A korábbi munkáimat kicsit nyersebbnek és koszosabbnak hallom, mint a mostaniakat.

 

Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál a zenével kapcsolatban?

Hogy nem érdemes semmit erőltetni vagy siettetni, abból csak baj van. A zenének idő kell.

 

Van valamilyen személyes rituáléd fellépések előtt vagy után?

Van valami ilyesmi, de ez leginkább ahhoz köthető, hogy utálok a hotelszobámban várakozni, hogy felszedjen a promoter és levigyen egy zsúfolt klubba. Szóval a közös vacsi után elmegyek a promoterrel a klubba, hogy kicsit hangulatba kerüljek. Nem szeretem, ha nagyon itatnak és azt sem ha erőltetik a jópofizást.

 

Mi volt az utolsó olyan album, amit elejétől a végéig meghallgattál?

Letherette EP3

 

Mi lesz az első dolgod a kérdéseink után?

Elmegyek a boltba és bevásárlok.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..