05 június 2018

The YellowHeads

A The YellowHeads – TYH két olyan zenész találkozása, akik gyorsan közös metszetet találtak saját, egyéni stílusuk között. Erejük a hangzásban rejlik, amely, ha fel kellene címkézni az atmoszférikus techno határain belül mozog, enyhe retro stílusjegyekkel megcsavarva. Tavaly nyáron óriás hepajt csaptak a Corvin nagytermében, most itt az ismétlés, de előtte egy interjú a fiúkkal.

 

Második alkalommal látogattok hozzánk. Hogyan éreztétek magatokat tavaly, mi volt a benyomásotok a városról és az éjszakai életről Budapesten?

Az a helyzet, hogy nem volt sok időnk a városnézésre. Amit volt időnk jobban szemügyre venni, az a klub! A Corvin egyszerűen csodálatos: szerettük a hangot, a közönség teljesen őrült és az ott dolgozó emberek is nagyon jó arcok! Határozottan az egyik legjobb esténk volt a tavalyi Corvinos fellépésünk!

 

Mi az a dolog, amin utoljára jót nevettetek?

A legjobban mindig a gyűlölködő kommenteken nevetünk, minden artist kap ilyeneket, de minket ezek kifejezetten szórakoztatnak!

 

Mi a legkorábbi zenével kapcsolatos emléketek?

Nehéz kérdés, de talán a nyolcvanas évek zenéje az, ami mindkettőnkben mély nyomot hagyott. imádjuk a klasszikusokat, és itt most nem feltétlenül a technora gondolunk, hanem a populárisabb stílusokra is. Mostanában a popzene elég szegényes, ellenben egyre jobb és jobb technok születnek, aminek mi nagyon örülünk.

 

Nyilvánvalóan a zene körül forgolódtok akkor is, amikor nem a pult mögött álltok. Van olyan track, ami mostanában nagyon megfogott benneteket?

Nehéz erre válaszolni, de leginkább a régi klasszikusok kerülnek nálunk terítékre, Prodigy különösen sokszor!

 

Ha nem a zeneiparban dolgoznátok, akkor mivel foglalkoznátok legszívesebben?

Nagyon érdekelnek minket a tudományok, szívesen lennénk mondjuk űrkutatók…

 

Mi volt a legnehezebb lecke, amit a karrieretek során meg kellett tanulnotok?

Hogy nem olyan csillogó ez az élet, mint amilyennek kívülről tűnik. Senki nem mondta, hogy vannak nagyon nehéz hetek, néha 3-4 nap alvás nélkül, fura helyek, elrontott járatok és borzalmas promóterek…

 

Az utóbbi pár év intenzitása után mi az, ami még inspirál benneteket?

A techno! Egyszerűen nem lehet megunni, folyton fejlődik, mindig tud újat mutatni, minden héten új tapasztalatok várnak minket. Nem egy unalmas irodai munka, és mi nagyon hálásak vagyunk, hogy ebből élhetünk.

 

Van olyan titkos fegyveretek amivel hajnal négykor is felrobbantjátok a táncteret?

Sok ilyen van, de ezek tényleg titkosak. Leginkább klasszikusok a 90-es évek végéről.

 

Terveztek most némi városnézést Budapesten?

Sajnos megint nagyon szoros lesz az időbeosztásunk és újra egyből a klubban kezdünk. De nagyon sok szépet hallottunk a városról, reméljük harmadjára is visszajöhetünk és lesz egy kis időnk nézelődni is. J

 

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..