17 május 2018

Így kezdte DVS1

Intenzív színpadi jelenlét, személyes karizma és páratlan szelektori képességek kellenek ahhoz, hogy valakiből DVS1 lehessen, ám belőle csak egy van. A kilencvenes évek rave kultúráján edződött Zak Khutoretsky az évek során a Berghain/Panorama Bar egyik legfőbb attribútumává vált, akit 06.22-én természetes környezetén kívül, a Corvinon is lemeozhattok. Itt pedig egy kis történelmi adalék arról, hol és hogyan bulizott életében először…

Esemény itt: Corvin Pres. DVS1

 

 

Az utóbbi húsz évben Zak Khutoresky aka. DVS1 a világ egyik legtechnikásabb DJ-jévé nőtte ki magát. 2009-ben tört be a zenei élvonalba, amikor Ben Klock méltán híres Klockworks kiadójánál releaselt, az azóta eltelt időben pedig a Berghain rezidensévé igazolt és repked a világ DJ pultjai között. Ha szerencsés vagy, talán elkaphattad valahol a ”Wall of Sound” nevű projektjét, amire még Jeff Mills is irigykedik. De hogyan is kezdődött az egész?

Elmondása szerint a minneapolisi First Ave Clubban /aki nem tudná, itt vette fel Prince a Purple Rain klipjét/. 1991 az év, emberünk 15-16 körül volt és éjszaka kilógott az ablakon. A klubban a felnőttek a galérián ittak, a 21 alattiak pedig lent a dühöngőben táncoltak. Mindenféle zenét játszottak a proper housetól a hip-hopon és a grungeon át a punkig és a diszkóig a vizuál pedig retro filmekből állt össze. Talán ez alapozta meg később, milyen számára egy proper klub. A dekkek magasan egy balkonon voltak, így mindenhonnan jól látszott, ki játszik éppen. Voltak, akik a tánctéren buliztak, voltak, akik különböző emelvényeken, a balkonon, mindenhol lógtak a táncosok.

A klub előtt kisebb promóterek ácsorogtak és a szóróikat osztogatták mindenféle zenei stílusból, így találkoztak és verődtek össze a hasonló ízlésű és gondolkodású partiarcok.

Nem sokkal később Zak Connecticutba iratkozott főiskolára, szerencséra az apja Manhattanben élt, körülbelül két órányi vonatra tőle, szóval néha átszökdösött a faterhoz klubozni, bár a legtöbbe még nem engedték be lévén túl fiatal. De mivel New Yorkban minden lehetséges, ezért gyorsan szervált egy fake ID-t és elkezdett illegál ravek mellett olyan helyekre járni mint a Limelight a Tunnel vagy a Palladium.

Néha hazajárt Minneapolisba és megosztotta az élményeit az ottani raver haverjaival, miközben lassan körvonalazódott bennük, milyen lesz, ha egyszer ők is elkezdenek partykat szervezni. Azóta óriási pályát járt be DVS1, de elmondása szerint a  mai napig szerencsésnek érzi magát, hogy a First Aveben bulizhatott először, ami idén pont 50 éve üzemel!

 

 

 

|

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..